NL EN FR

| Share

Wat is açaí?

Stel je een stuk fruit voor dat meer antioxidanten bevat dan eender welke andere soort. Bovendien steekt het boordevol vitaminen, essentiële omega vetzuren en mineralen. Beeld je vervolgens in dat dit wonderfruit smaakt naar een verleidelijke melange van chocolade, bessen en noten. Een fantasie? Nee, dit stukje fruit bestaat echt en draagt de naam ‘açaí’. Het is een paars besje dat enkel groeit aan palmbomen langs de oevers van de Amazone. Dankzij recente invriestechnieken is Açaí vandaag overal te verkrijgen zonder het geringste verlies van zijn ongeëvenaarde voedingswaarde. In een mum van tijd heeft açaí dan ook miljoenen  atleten en  gezondheidsbewuste personen weten te bekoren. Wedden dat ook jij zwicht voor dit besje?

Sarai Pannekoek

Sportvoedingsadvies

Hallo en welkom, mijn naam is Saraï Pannekoek, gecertificeerd sport diëtiste uit Nederland alwaar ik mijn eigen praktijk heb.

Ik werk met zowel professionele als recreatieve atleten, die ik persoonlijk of in team verband voorzie van voedingsadvies en informatie zodat zij maximaal kunnen presteren. Ook ben ik MSc student aan de Universiteit van Amsterdam alwaar ik me verder specialiseer in Evidence Based Practise en klinische epidemiologie.

Sport en voeding zijn mijn passie. Als internationaal Brazilian jiu-jitsu wedstrijdvechter met blauwe band breng ik veel tijd in de gym door. Ook ben ik RPM instructeur en hou ik van klimmen en hardlopen. Op deze pagina zal ik maandelijks artikels over sport en voeding plaatsen met als hoofddoel recentelijk ontwikkelingen en wetenschappelijke vondsten binnen mijn vakgebied in bruikbare aanbevelingen om te zetten.

Volg Saraï op Facebook:  Saraï Pannekoek Sportvoedingsadvies 

Clubs en gyms

Hieronder kan u de volledige lijst van alle teams en gyms waar ataste mee samenwerkt terugvinden!

We doen ook ons best een lijst up to date te houden met nuttige info en data van alle BJJ/MMA wedstrijden en tornooien waar ataste weet van heeft. Deze vind je hier.

Wallpapers

Download en geniet van onze gratis ataste wallpapers!
Kies de resolutie die bij jouw bureaublad past, bewaar op je computer en stel het in als je nieuwe achtergrond.

Verdelers

Onder het kaartje, de volledige lijst verdelers

sitemap

products

Ontdek ons gamma van overheerlijke Braziliaanse fruitjes, 100% natuurlijk en 200% gezond!

recipes

Traditional Brazilian Way

Ons traditioneel recept, de briljante combinatie van açaí, guarana, banaan en granola, is al jaren een lekkernij in Brazilië. Deze energierijke fruitmix staat garant voor een heerlijke hap met een buitengewoon complete voedingswaarde. Daarom werd de Rio Bowl door Braziliaanse surfers geprezen als het ideale krachtvoer om de golven te trotseren op de zonovergoten stranden van Brazilië! Het enthousiasme voor açaí sloeg al snel over op de rest van de bevolking. Vandaag is het paarse açaí-besje aan een wereldwijde opmars bezig. Wij, ataste, willen deze gezonde lekkernij delen met iedereen. Bewijs je lichaam een dienst en verwen jezelf met deze ‘gift of nature’!

team

Ben jij net zo avontuurlijk als ons team of liever lamballen? Hier bij ataste zijn we liever moe dan lui! Via deze footage delen we graag de ataste way of life. Reis mee en check de laatste updates van ons team.

contact ataste

info@ataste.be

 

Headquarters

Kortrijksesteenweg 193

9000 Gent

+32 499 510 083

BE 0822.945.228

Warehouse

Fraterstraat 45 bus 16
9820 Merelbeke

Join the healthy revolution!

Wilt u zich profileren als een sportclub waar het echt om gezondheid draait en tegelijk uw rendement verhogen door middel van een minimale investering? Neem de ataste smoothies en rio bowls op in uw gamma en verwezenlijk beide doelen in een handomdraai! Ontdek wat we voor u kunnen doen door middel van ons op maat gemaakte starterspakket!

Uw starterspakket bevat de enige echte originele frozen smoothie packs van ataste! Indien u dit wenst kunnen we uw starterspakket aanvullen met een heavy duty blender en/of een 90l diepvriezer. Verder krijgt u van ons alle benodigdheden om aan uw clienteel duidelijk te maken dat u deel uit maakt van de healthy revolution en dat de overheerlijke ataste smoothies nu ook in uw zaak te verkrijgen zijn! Geheel gratis! U kan kiezen uit ons assortiment glazen, bowls, tafelzetters, banners en events.

U bent er klaar voor! Met dit kwaliteitsproduct van ataste geeft u aan uw klanten een eerlijk alternatief! Geen toegevoegde suikers of kleurstoffen, maar 100% puur natuur. Hongerstillend, energie-opwekkend, lichaams-opbouwend en niet te vergeten overheerlijk!

de productie van açaí

Langs de oevers van het grootste rivierencomplex ter wereld, de Amazone, groeien de acai palmbomen in overvloed. Ver weg van alle verstedelijking nemen zij het beste van moeder natuur in zich op en bewaren dat in hun heerlijke paarse besjes, acai. De bomen produceren 1 keer per jaar, afhankelijk van talrijke omstandigheden valt dit vroeger of later, in de periode van juli tot november. De kunst bestaat erin op het goede moment op de juiste plaats te oogsten.

De lokale bevolking leeft er in harmonie met de fauna en flora. Ze kennen de jungle en de natuur als geen ander. Al generaties lang weten ze in deze gigantische delta steeds de beste trossen te vinden. Dan begint het echte werk. Met de souplesse van een panter en een mes tussen de kiezen klimmen ze tot angstaanjagende hoogtes. Daar oogsten ze de loodzware trossen met de hand. De acai-besjes worden onttrost en in typische manden opgeslagen. De tak wordt teruggegeven aan de natuur en wanneer het kleine bootje gevuld is met acai brengt onze boer het paarse goud naar de coöperatieve.

Daar selecteert onze lokale verwerker diezelfde dag nog uw acai. De besjes worden zo snel mogelijk ontpit, gepasteuriseerd en diepgevroren. Tijdens elke fase wordt de uiterst strenge voedselveiligheid in acht genomen, in overeenstemming met de recentste internationale norm ISO 22.000. Het volledige traject van oogsten tot afgewerkte smoothie pack wordt in minder dan 24 uur gerealiseerd. Verser kan je acai niet zijn! Tenslotte worden de diepgevroren pakjes bij -20°C  naar onze opslagplaats in België getransporteerd. Deze aanpak resulteert in een kwaliteitsproduct van topniveau.

Dit proces is de enige manier om de voedingswaarde voor 100%  te beschermen. Daarom kiest ataste ervoor diepgevroren smoothie packs aan te bieden. De meest verse en best bewaarde acai, rechtstreeks van de boom in uw ataste recept.

ataste

Onze bedrijfsmissie: sociaal en duurzaam

De bedrijfsmissie van ataste is gebaseerd op het ‘triple-bottom-line’ model. Wij zijn er immers van overtuigd dat het succes van ataste zich op drie niveaus kan afspelen: financieel, sociaal en milieubewust.

De Amazone, meer waard rechtop dan geveld

De acai - bes is al eeuwen van cruciaal belang voor de lokale bevolking van het Amazone gebied. Het vormt immers een essentieel onderdeel van hun dieet. De laatste jaren genereert het ook een aanzienlijke economische groei. Dit in een regio met gemeenschappen die vaak het slachtoffer zijn van armoede, isolatie en vooral uitbuiting. Aangezien acai enkel in het wild groeit en met de hand kan geplukt worden resulteert dit in de opbouw van een duurzame economie. Niet onbelangrijk in de Amazone met zijn fragiele biodiversiteit waar de harmonie al te vaak verstoord wordt door ontbossing en veeteelt. Dankzij de milieuvriendelijke oogst van acai worden zowel de lokale families als hun leefomgeving gerespecteerd.

ataste, voordelig voor u én voor de mensen die het oogsten

açaí

Ontdek alles over de oorsprong van het Brasiliaanse super fruit acai en hoe het rechtstreeks van de oevers van de Amazone in uw heerlijke gezonde ataste smoothie of Rio Bowl terecht komt!

ataste at home

De énige echte originele frozen smoothie pack van ataste! Deze sublieme combinatie van acai en guarana leent zich perfect voor de heerlijkste bereidingen. Verwen je lichaam met antioxidanten, omega vetzuren, vitamines, koolhydraten en vezels. Puur natuur! De mogelijkheden met de ‘Amazon Boost’ smoothie pack zijn eindeloos. Creëer de ultieme acai ervaring door onze smoothie pack te combineren met je favoriete ingrediënten.

Uw acai verdeler in de buurt

Waarom açaí?

  • Acai bevat een bijzonder hoge concentratie van antioxidanten (Anthocyanen). Veel meer dan je bijvoorbeeld terugvindt in rode wijn of  blauwe bosbessen.
  • Acai levert 100% natuurlijke energie aan de hand van 2 belangrijke componenten. Enerzijds zorgen de koolhydraten voor onmiddelijke energieopname, anderzijds leveren de essentiële vetzuren duurzaam energie aan het lichaam.
  • Acai bevat een synergie van omega vetzuren (gezonde, plantaardige vetten) die gunstig zijn voor het cardiovasculair systeem en het spijsverteringstelsel stimuleren.
  • Acai is zeer rijk aan allerlei vitamines en mineralen.
  • Acai heeft een bijzonder lage glycemische index. Dit mede dankzij de hoge concentratie aan vezels.

ataste, de ideale partner voor uw event!

Organiseert u een event waarbij u uw gasten op een originele manier wilt verwennen met de overheerlijke acai smoothies en rio bowls van ataste? Wil je een complete set-up met alles erop en eraan? Van kleine aluminiumtentjes tot grote inflatables, diepvriezers, blenders, smoothie glazen, ceramische bowls of liever biologisch afbreekbare plastic cups? We werken samen aan een onvergetelijk droomevent!

 
Flexibiliteit is ons handelsmerk, samen met u werken we een oplossing op maat uit. Vaste waarden zijn:

  • Exclusieve fruitcocktails in een exotische set up
  • 100% natural, 200% healthy
  • Acai, a gift of nature
  • Jonge en sportieve ataste crew


Join the healthy revolution!

Bezorg uw event een fris imago. Pak uit met heerlijk gezonde catering die ook de energiereserves op peil houdt. Wij bieden allerlei smaakvolle combinaties van onze ‘acai + guarana smoothie packs’ met vers fruit naar keuze. Een sensationele snack aan zeer voordelige tarieven. Experience ‘ataste of the amazon’!

Guarana

Net zoals acai vinden we guarana terug in het Braziliaanse amazonebekken. Het nootachtig zaadje heeft zijn naam te danken aan de guaraní stam. Eeuwenlang werden magische eigenschappen toegescheven aan guarana en diende het als uitstekend middel om terug op krachten te komen. Vandaag vind je guarana terug in meer dan 25% van alle frisdranken in Brazilië. Net zoals cafeïne verhoogt het merkbaar de reactiesnelheid en levert het een pittige energieboost op. Guarana wordt echter gelijkmatiger opgenomen door het lichaam dan de gewone cafeïne in koffie. Tenslotte is de populariteit van guarana eveneens te wijten aan zijn unieke, fruitige smaak.

de oorsprong van açaí

Acai (a-sa-hi) is een paarse bes die groeit aan de oevers van de Amazone in Brazilië.  Voor de lokale bevolking vormt het al eeuwenlang de hoeksteen van hun dieet. Ook in de overige delen van Brazilië werd de vrucht in de jaren ’90 razend populair mede dankzij de surfers uit Rio de Janeiro die we als de pioniers van acai kunnen beschouwen. Bovendien is het erg voedzaam en een natuurlijke bron van energie. Dankzij nieuwe invriestechnieken is acai nu ook verkrijgbaar buiten Brazilië. Zo heeft acai reeds stormenderhand Amerika, Canada en Australië veroverd.

Eindelijk is België aan de beurt, in 2010, introduceert ataste zijn ‘Amazon Boost’ smoothie packs op de Belgische markt. Wij halen het aan de bron! De rijpe acai wordt geplukt, onmiddellijk verwerkt en diepgevroren bewaard in onze ‘Amazon Boost’ smoothie packs. Met andere woorden: vers van de boom, via de ataste smoothie pack in uw favoriete acai-recept! Enjoy!

Drink acai smoothie

Axis Sportclub

Piushaven 23
5047 AN Tilburg
Nederland

+31 615 333 956

Bossa Nova

Rue Haute 381
10000 Bruxelles
België

+32 472 80 25 73

Boteco’s

Rue de Bosnie, 35
1060 Saint-Gilles
België

+32 25 38 53 93

Café Brasil

Rue Roture 74
4000 Luik - Liège
België

+32 485 54 79 97

Café de la Presse

Louizalaan 493
1050 Brussel
België

FB page

Cafe Doce Pimenta

Chée de Bruxelles 298
(St-Gillis stadium)
1190 Vorst
België

+32 23 45 67 07

Crumbles & Beans

Lange Dijkstraat 16
2060 Antwerpen
Belgie

+32 468 105 042

Ennert de Steiler

2 rue de la loge
Luxembourg
Luxemburg

+352 26 20 39 47

Food to Go

Trierstraat 32A
1050 Bruxelles
België

+32 22 65 21 17

Fruxino

Museumstraat 1
2000 Antwerpen
België

+32 32 57 55 04

Gabriela

3, Rue Milton
75009 Paris
Frankrijk

+33 142 80 28 14

Health Factor Aalst

Geraardsbergsestraat 135
9300 Aalst
België

website

Hinterland

Chaussée de Charleroi 179
1060 Saint-Gilles
België

website

Le Café du Sablon

Regentschapsstraat 26
1000 Brussel
België

FB Page

Malicia Training Center

Rue Aviateur Thieffry 44
1040 Etterbeek
België

+32 476 61 14 14, Malicia

Mix-it

Kerkplein 18
1930 Zaventem
België

+32 27 20 12 41

Monde du Brésil

52 Avenue Edouard Vaillant
92100 Boulogne-Billancourt
Frankrijk

+33 183 06 86 59

Peck 20

Rue Jourdan 20
1060 Brussel
België

Peck 20 FB page

Peck 47

Rue Marché Aux Poulets 47
1000 Bruxelles
België

Peck 47 FB page

Ringside

Avenue Paul Hymans 123 Bte2
1200 Bruxelles
Belgie

+32 492 53 80 20

Shocx MMA

99 Rue Reimond Stijns
1080 Bruxelles
België

Shocx

Skybar

Lange Kievitstraat 125
2018 Antwerpen
België

+32 495 72 06 62

Transit

De Vrièrestraat 4
2000 Antwerpen
België

+32 3 291 41 88

Tropical Brasil

Kinkerstraat 348H
1053 GE Amsterdam
Nederland

Vita Boost - Torvehaller Stand C8

Linnésgade 17
1361 Kopenhagen
Denemarken

+45 78 78 22 22

Vita Boost ApS

Godthabsvej 6
2000 Frederiksberg
Denemarken

+45 78 78 22 22

Get your acai

Axis Sportclub

Piushaven 23
5047 AN Tilburg
Nederland

+31 615 333 956

Casa Portuguesa

Rue Van Campenhout 98
1000 Bruxelles
België

+32 27 33 36 30

Coqtail

Helicopterstraat 15
1059CE Amsterdam
Nederland

Helicopterstraat 15, Amsterdam

Délice

Kerklei 31
2960 Sint-Job-in-'t-Goor
België

+32 36 63 00 46

De Fruitkorf

Quinten Matsijslei 3
2018 Antwerpen
België

+ 32 32 33 70 33

Do Brasil

16, Rue Ganneron
75018 Paris
Frankrijk

+33 950 56 91 56

Economato Español

Esplanade de l'Europe 9
1060 Bruxelles
België

+32 25 21 47 36

Ennert de Steiler

2 rue de la loge
Luxembourg
Luxemburg

+352 26 20 39 47

Exotic World

Brusselsestraat 139
3000 Leuven
België

+32 16 22 46 30

Fit life

Ontmijnerslaan 44
8200 Sint-Andries
België

Fit Life

Fusen Ryu BJJ

Avenue de Gaulle 2
7500 Tournai
België

Fusen Ryu

Gracie Barra

Laan in den Drink 2A
6226 HG Maastricht
Nederland

Gracie Barra Maastricht

H2I Food Market

Hundelgemsesteenweg 230
9820 Merelbeke
België

+32 92 30 80 52

H2I Food Market

Hopmarkt 5
9300 Aalst
België

+32 53 84 16 02

Health Factor Aalst

Geraardsbergsestraat 135
9300 Aalst
België

website

Jackson Paulo BJJ

45 Rue Jean Jaurès
59139 Wattignes
Frankrijk

Jackson Paulo JJB

Malicia Training Center

Rue Aviateur Thieffry 44
1040 Etterbeek
België

+32 476 61 14 14, Malicia

Mineirinho

Boulevard du Midi, 103
1000 Brussel
België

+32 23 25 96 88

Proxy Delhaise Heuvelpoort

Ottergemsesteenweg 2
9000 Gent
België

+32 92 21 20 89

Pueblo Latino

rue Jean Volders 52
1060 Bruxelles
België

+32 25 38 87 65

Renzo Gracie Holland

Gaffelstraat 30B
4835 AN Breda
Nederland

Renzo Gracie Holland

Ringside

Avenue Paul Hymans 123 Bte2
1200 Bruxelles
Belgie

+32 492 53 80 20

Shocx MMA

99 Rue Reimond Stijns
1080 Bruxelles
België

Shocx

Transit

De Vrièrestraat 4
2000 Antwerpen
België

+32 3 291 41 88

United Fight Team

Av. de la Gare de Legé
44000 Nantes
Frankrijk

United Fight Team

Wholesale

Gaya Ecotrade

St. Margarets Road
DA4 9LB South Darenth, Kent
Verenigd Koninkrijk

website

Knokke Iced

Groenlandstraat 11
8380 Zeebrugge
België

website

Max Serwis

Ul. Cumownikow 81
80-299 Gdansk
Polen

website

ataste

ataste

Kortrijksesteenweg 193
9000 Gent
België

+32 499 51 00 83

 
y