NL EN FR

| Share

de productie van açaí

de productie van açaí

Van oogst tot diepgevroren smoothie pack in minder dan 24 uur. Verser kan uw açaí niet zijn!

Langs de oevers van het grootste rivierencomplex ter wereld, de Amazone, groeien de acai palmbomen in overvloed. Ver weg van alle verstedelijking nemen zij het beste van moeder natuur in zich op en bewaren dat in hun heerlijke paarse besjes, acai. De bomen produceren 1 keer per jaar, afhankelijk van talrijke omstandigheden valt dit vroeger of later, in de periode van juli tot november. De kunst bestaat erin op het goede moment op de juiste plaats te oogsten.

De lokale bevolking leeft er in harmonie met de fauna en flora. Ze kennen de jungle en de natuur als geen ander. Al generaties lang weten ze in deze gigantische delta steeds de beste trossen te vinden. Dan begint het echte werk. Met de souplesse van een panter en een mes tussen de kiezen klimmen ze tot angstaanjagende hoogtes. Daar oogsten ze de loodzware trossen met de hand. De acai-besjes worden onttrost en in typische manden opgeslagen. De tak wordt teruggegeven aan de natuur en wanneer het kleine bootje gevuld is met acai brengt onze boer het paarse goud naar de coöperatieve.

Daar selecteert onze lokale verwerker diezelfde dag nog uw acai. De besjes worden zo snel mogelijk ontpit, gepasteuriseerd en diepgevroren. Tijdens elke fase wordt de uiterst strenge voedselveiligheid in acht genomen, in overeenstemming met de recentste internationale norm ISO 22.000. Het volledige traject van oogsten tot afgewerkte smoothie pack wordt in minder dan 24 uur gerealiseerd. Verser kan je acai niet zijn! Tenslotte worden de diepgevroren pakjes bij -20°C  naar onze opslagplaats in België getransporteerd. Deze aanpak resulteert in een kwaliteitsproduct van topniveau.

Dit proces is de enige manier om de voedingswaarde voor 100%  te beschermen. Daarom kiest ataste ervoor diepgevroren smoothie packs aan te bieden. De meest verse en best bewaarde acai, rechtstreeks van de boom in uw ataste recept.

Wat is açaí?

Wat is açaí?

Een paars besje vol antioxidanten dat enkel groeit aan palmbomen langs de oevers van de Amazone!

Waarom açaí?

Waarom açaí?

Omdat het lekker en gezond is! Ontdek de talloze voordelen van açaí!

Guarana

Guarana

Een nootachtig zaadje met magische krachten, al eeuwenlang in gebruik als energy booster...

de oorsprong van açaí

de oorsprong van açaí

Açaí is een paarse bes met een buitengewone voedingswaarde die groeit aan de oevers van de Amazone in Brazilië...

 
y